Ledamot

Namn: Agnes Andersson Svärd

Ålder: 33 år Bor: Höör

Mer om mig: Jag bor i Höör tillsammans med min man och son. Vi har två Flatcoated Retrievers, Tura och Trixa, och så katten förstås. Jag jobbar som biträdande forskare i Malmö och forskar kring typ 1 diabetes. Hundintresset har funnits länge men det var först när vi skaffade vår första flat, Tura (4.5 år), som det blev allvar. Hundarna är en stor del av våra liv och de är precis som vi sällan hemma, avsett om vi tar en tur med familjen eller är i skogen. Tura är certifierad räddningshund med min man som hundförare. Vi blandar friskt mellan viltspår, räddningshundträning, apportering, jakt, lydnad, rally, hundsim, kul i skogen och miljöträning på vanliga och ovanliga ställen. Jag själv älskar trädgård och växter, bakning och mat, och pysslar mer än gärna med det. När vi nu efter lång tids letande har landat i ett hus och boat in oss så skulle det vara roligt att uppleva mer av brukshundsklubben. Jag har tidigare erfarenheter styrelsearbete som suppleant, ledamot och vice ordförande. Jag älskar att prata hund och hundträning och älskar den rasen vi har. Jag kan just nu inte så mycket om andra raser men lär mig gärna. Intresset för hund drar mig också mot intresset att kanske utbilda mig till instruktör, även om det känns lite läskigt. Dock hjälper vi redan ofta till på samträningar inom räddning och med vår uppfödare och inom apportering och jaktlydnad. Det finns mycket att prata och berätta om, men det kan vi ta när vi ses.